Kevin Strootman Cup............9 september 2018

 

Rotterdamse Sporticonen heeft in overleg met de dagelijkse leiding van Sparta en het bestuur van de amateurclub van de Kasteel-club besloten om het evenement dat aanvankelijk gepland stond op zondag 28 otober.

 

Na de tweede Willem van Hanegem Cup op zondag 21 oktober, zou de Kevin Strootman Cup het vijfde en laatste voetbaltoernooi worden op de kalender van Rotterdamse Sporticonen voor 2018. Maar uit angst voor slecht weer is besloten om het evenement te vervroegen. De locatie van het evenement met de naam van de international van AS Roma, begeerd door Liverpool, blijft onveranderd het complex van de amateurs van Sparta in de Rotterdamse wijk Terbregge.

 

Op de lijst met aanmeldingen staan inmiddels, naast de onder 11 jaar jeugd van Sparta, ook de teams van Vredenburch uit Rijswijk, Meliani Voetbalschool uit Vught en Soccer Moves. Zondag 9 september past het toernooi nog precies in de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2018-2019. Zwaluwen uit Utrecht is op de tweede editie van de Kevin Strootman Cup als winnaar van de eerste editie in 2017 de titelverdediger.

 

De organisatie is in handen van Fast Forward het bedrijf achter de Regio Rijnmond en Provincie Brabant Cup. Aanmelden voor deze Cups kan via ons

                                                          

 

OVER KEVIN STROOTMAN

De meest succesvolle Spartaan na spelers als Pim Doesburg, Michel Valke en Juul Ellerman. Stuk voor stuk ex-internationals van het Kasteel. De geboren Ridderkerker begon bij Rijsoord en bezorgde na zijn overstap naar Spangen de schatkist van de club op het Kasteel de meeste inkomsten uit de geschiedenis van de club met transfers naar FC Utrecht, PSV en vervolgens AS Roma. Een zware knieblessure bezorgde zijn carrière een lange periode van herstel en onzekerheid. Zonder Strootman miste het Nederlands elftal plaatsing voor het EK 2016 in Frankrijk. Mede daardoor bleef het aantal interlands voorlopig beperkt tot 28.